Математически прогнози и анализи за днес и утре

Математически прогнози и анализи за днес и утре

Математически прогнози е подраздел на сайта Prognozi.eu, който има за цел да ви предложи автоматизирани футболни предвиждания. При този тип залози не се използват умения на типстъри и анализатори, а се залага изцяло на показаното от двата отбора в изминалите няколко срещи. Информацията се събира от софтуер, който изчислява какви са вероятностите за случването на дадено събитие и посочва определен процент, служещ като помощник на залагащия.

Как се изготвят математическите прогнози?

Както споменахме в увода на тази статия, математическите прогнози се базират изцяло на автоматизирана програма за изчисляване на вероятностите. Най-често се използват предходните им шест мача, както и директните сблъсъци в последните години. Изчислява се каква е средната резултатност на замесените тимове и се изготвя процентов шанс за сбъдване на даден пазар.

Ще откриете математически прогнози в различни сайтове за прогнози и залагания, но се информирайте за използвания софтуер. Възможно е предвижданията да са въведени ръчно от администратор, което отнема от същината им.

Проблем при този тип футболни прогнози

Математически прогнози проблеми и минуси
Математически прогнози проблеми и минуси

Макар да изглеждат твърде вероятни и базирани на формата на два отбора, математическите прогнози изпускат някои значими фактори, които биха оказали влияние върху развоя на срещата. Най-големият им проблем е свързан с липсата на сведения за кадровите проблеми  в замесените тимове. Например, ако Отбор А е без своя капитан, голмайстор или друг ключов играч, вероятността да допусне поражение се покачва неимоверно.

При математическите прогнози не се прави цялостно разглеждане на статистиката, а се вземат последните няколко мача. Възможно е в даден отбор да настъпи треньорска рокада, която тотално да преобърне представянето им. И не на последно място, тези футболни прогнози са с липсващи сведения за климатичната обстановка, която малко или много оказва своето въздействие.

Да използваме ли математически прогнози за футболни мачове?

Математически залози
Математически залози

Няма как да отговорим еднозначно на това запитване, тъй като зависи от самите вас. Ако търсите бързо предвиждане на даден двубой и не разполагате с нужното време за изчитане на обосновани прогнози, то може да се допитате до вероятностите, предложени от математическия анализ.

Нашият съвет е да комбинирате двата типа прогнози – обосновани и математически, за да получите пълна информация за обстановката в замесените тимове и да се чувствате уверени в направения избор. Факт е, че няма да получите 100% успеваемост, възможни са грешни ходове, но ще оформите мнение на база представянето на отборите и моментното им състояние.